Çankaya Üniversitesi Girişimcilik Sertifika Programı, TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenmiş olup 21.09.2015 ile 20.03.2018 tarihleri arasında 5 akademik dönemi kapsayan 30 ay süresince yürütülmüştür. Bu Programın amacı, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin, yenilikçilik ve girişimcilik alanında teşvik edilmesini ve başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesini sağlamak üzere ‘Girişimcilik Sertifika Programı’nın düzenlenmesidir. Bu program, İşletme Bölümü Öğretimi Üyesi Doç. Dr. İrge Şener tarafından yürütülmüştür. Programda, İşletme Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından verilen Girişimciliğin Temelleri, İş Modellemesi, Yenilik Yönetimi, Etkili Sunum, Finansal Okuryazarlık ile ilgili uygulamalı derslerinin yanı sıra, çoğunluğunu Çankaya Üniversitesi mezunları olan 51 girişimci ile kurmuş oldukları girişimler hakkında tecrübe paylaşımları yapılmıştır. Programa, Üniversitemiz genelinde farklı bölümlerde eğitim alan öğrenciler katılmış ve beş dönemde toplam 151 öğrencimiz programı başarı ile tamamlamıştır.

Girişimcilik ile ilgili elde edilen bu deneyim sonucunda, her Akademik dönemde İşletme Bölümünde İngilizce olarak, Ortak Dersler kapsamında ise Türkçe olarak seçmeli Girişimcilik dersleri açılmaya devam etmektedir.